Hvorfor Top 100 Baby navne?

Mens undersøger søgemønstre jeg snuble på det faktum, at forældre skal eller andre mennesker der har en interesse i baby navne er opdelt i store grupper. Intet specielt ved det faktum, at folk tilhører forskellige grupper, men denne ene viser en tendens, der har vundet styrke i de sidste 5-10 år.

På den ene side har vi de forældre, der søger efter sætninger som “top 100 baby navne”, “top ti baby navne”, “populære baby navne” osv. Alle disse sætninger har til fælles at surferen ser ud nemlig hvad alle andre navngive deres barn.

Nu ikke få mig forkert… Der er absolut intet galt med ønsker at kalder din baby en almindeligt anvendt navn. Der kan mange grunde til at ønske at nævne din baby dreng eller baby pige det samme navn som de fleste andre børn. En årsag kunne være, at du vil have barnet til at blive socialt accepteret, når han eller hun vokser og begynder at spille med andre børn.

En anden grund ville være, at det kan være lettere for barnet at få indkaldt til en jobsamtale og måske endda få jobbet. Det kan være en tradition i familien at navngive babyer det navn, der rangerer nummer 1 i det foregående år.

Der kan være masser af grunde til at navngive en baby efter flertallet af børn født i denne periode. Dette er ikke den del, der fik min opmærksomhed.

Hvad fik min opmærksomhed var, at på anden siden er en tilsvarende stor gruppe af forældre, der er på udkig efter det stik modsatte. De søger efter sætninger som “usædvanlige baby navne”, ulige baby navne”, unikke baby navne” osv.

Igen grunde til at ønske en usædvanlig baby navn kan være mange og jeg kan kun gætte hvad de kunne være men fra hvad der sker i samfundet mener jeg, at nogle af de mest åbenlyse grunde er disse:

Du ønsker at vise omverdenen at dit barn er noget særligt. Ved at give dit barn et navn, som kun få mennesker bære så har du gjort dem speciel. De har nu et navn, der (sandsynligvis) er nemmere for andre at huske på grund af det faktum, at de ikke har hørt navnet før.

En anden årsag kan være, at det er blevet en tendens til at navngive du barn et entydigt navn. Denne tendens har været stigende gennem årene og som med fællesnavnet en særlig betegnelse kan nu anvende status så godt.

Hvorfor mennesker er opdelt i disse kategorier kender ingen. Der er naturligvis stadig den tredje kategori til venstre og der er dem, der søger efter neutral baby navne. Det er svært at sige noget konkret om disse søgemønstre, men det er en kendsgerning, at de eksisterer, og der er intet rigtigt eller forkert uanset hvilken kategori du falder i.


Skriv et svar