A-kasse og fagforening giver tryghed, hvis du pludselig står arbejdsløs

I Danmark har vi et system, hvor det er relativt nemt at fyre folk. Dette skyldes, at der findes et system, der sørger for at tage hånd om, der bliver fyret, indtil de finder et nyt job. Hvis det offentlige skal forsørge dig efter en fyring, er det dog begrænset, hvor god en økonomi, du kan se frem til, indtil du finder et nyt arbejde. Er du i stedet medlem af a-kasse og fagforening, er du noget bedre stillet i forhold til fyringer. Dette kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad er en a-kasse, og hvorfor er den vigtigt?

En a-kasse kaldes også en arbejdsløshedskasse, og det skal forstås som en forsikring mod, hvis du bliver arbejdsløs. Rent praktisk betyder det at være medlem i en a-kasse, at du har mulighed for at få dagpenge, hvilket udgør lidt over halvdelen af din tidligere løn. Det du betaler til en a-kasse hver måned, får du fradrag for, hvilket betyder at du reelt set kun betaler omkring 350 kr. om måneden i a-kasse, hvilket skal holdes op mod den sikkerhed, du får, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det er derfor en rigtig god investering at blive medlem af en a-kasse via akasse-billig.dk, da denne samtidig vil forsøge at hjælpe dig med at finde nyt arbejde.

Hvorfor kan det betale sig at være med i en fagforening?

Fagforeninger findes i mange forskellige afskygninger, og typisk har hvert fag og erhverv en speciel fagforening knyttet til erhvervet. Typisk er der fire hovedområder, hvor din fagforening går ind og hjælper dig, og det kan rart at få disse udpenslet, hvis du ikke kan se fordelen i en fagforening.

  • Fagforeningen er med at forhandle overenskomsterne med arbejdsgiverne, hvilket sikrer dig en stabil og sikker indtægt.
  • Fagforeningen hjælper dig økonomisk, hvis din arbejdsgiver bryder overenskomsten.
  • Din fagforening varetager forskellige interesser i forhold til uddannelser.
  • Og så forsøger din fagforening at påvirke erhvervslivet, ved at få politisk indflydelse.

Som du kan se, er der derfor mange gode grunde til at være med i en fagforening og a-kasse, da denne kombination sikrer dig den bedste økonomiske og samtidig fremtidige situation på arbejdspladsen.


Comments are closed