3 gode råd til selvuddannelse i en travl hverdag

Uanset om du ønsker at forfine dine egenskaber, lære noget nyt eller har som mål at stige i graderne på arbejdspladsen, så er selvuddannelse et fantastisk redskab og en god investering i dig selv. At få tid til at selvuddanne sig i en travl hverdag, behøver slet ikke at være så svært. Med en relativt lille investering tidsmæssigt, kan du komme rigtig langt på ret kort tid. Hvordan kan du blive klogere på i denne artikel.

Brug din transporttid fornuftigt

Hvis du har lidt tid i bilen eller i offentlig transport til og fra arbejde, så er der rig mulighed for at lytte til lydbøger eller podcasts på vej til arbejde. Naturligvis vil der være dage, hvor du blot ønsker at lade musikken spille, eller hvor du ønsker helt fred på vej til arbejde, og det skal der stadig være plads til. Der vil dog også være dage, hvor du er modtagelig for ny viden, og det er med at få udnyttet de dage. Lav en god liste med lydbøger og podcasts, så du hele tiden har noget at tage fat på.

15 minutters læsning om dagen

Nok det største område inden for selvuddannelse er e-bøger og bøger i klassisk forstand. De fleste kender til at gå i gang med en bog uden at få den læst færdig. Ved at sætte 15 minutter af til daglig læsning, overbooker du ikke din kalender. 15 minutter kan alle finde plads til i kalenderen. Læser du 15 minutter hver dag over et år, bliver det hurtigt til mange læste sider og meget ny viden. Sørg for at finde noget, som du rent faktisk synes er interessant. Læser du for at få det overstået, vil du ikke suge særlig meget viden til dig, og tankerne vil med stor sandsynlighed flyve et andet sted hen.

Online kurser

Hvis du ikke har tid til at tage på aftenskole, findes der et hav af online kurser, som du kan tage, lige når du ønsker det. Der er stort set kurser inden for alt – uanset om du er i salgsbranchen, grafisk designer eller programmør. Der er fantastiske muligheder for at uddanne sig og forfine sine kompetencer på nettet. Mange online kurser koster penge. Hvis du ønsker at starte ud med noget gratis, findes der masser af gode læringsvideoer på YouTube inden for rigtig mange områder. Husk altid at være lidt kildekritisk i forhold til de videoer, du ser.

Sæt turbo på selvuddannelsen med et lån

Særligt online kurser kan koste nogle penge, hvis de skal være lavet af kompetente og anerkendte personligheder. Hvis du står og mangler penge til enten bøger eller et kursus, er der masser af muligheder for at låne penge online. Hos mange danske udbydere af lån, kan du låne fra helt ned til et par hundrede kroner(Vivus, Cashper, osv.) og så op til rigtig mange tusinde kroner(. Du kan låne præcis, eller rigtig tæt på det beløb, du har behov for. Før du låner penge til selvuddannelse, er det naturligvis værd at overveje, om du har mulighed for at spare op i stedet. Så slipper du for at betale omkostningerne til lånet. Et andet alternativ er at høre, om din arbejdsgiver kunne være interesseret i at betale eller give et tilskud. Det er særligt relevant ved online kurser, der jo sagtens kan koste adskillige tusinde kroner.


Comments are closed